Reeperbahn Festival Sætter (Endnu!) Et Stærkt Fokus på Dansk Musik

Udgivet
20.08.2021

Hele 18 danske kunstnere spiller på Tysklands vigtigste musikbranchefestival.

Når Reeperbahn Festival i Hamborg løber af stablen mellem den 22.-25. september, bliver det også i år med et ekstra stort fokus på dansk musik. Tyskland er verdens tredjestørste musikmarked, og derfor er festivalen en vigtig brik i opbygningen af danske bands’ internationale karrierer. Især i år 2021, hvor genstarten af livemusikken er godt i gang både herhjemme og i udlandet, og hvor der er en intens konkurrence om den internationale musikindustris og mediernes opmærksomhed, hvorfor det er særligt vigtigt for Danmark at være repræsenteret på Reeperbahn.  

Festivalen formår hvert år at samle stort set alle dele af den tyske musikindustri. Musikselskaber, agenter, promotere, festivalbookere og andre aktører fra hele verden samles og bruger festivalen til at finde nye tyske samarbejdspartnere, og som en indgangsdør til det vigtige marked.

I år optræder hele 18 danske kunstnere på Reeperbahn Festival – nemlig: Boundaries, Casper Clausen, Communions, Dead Star Talk, Dopha, Goss, Jada, Kollapse, Konvent, Lasse Matthiessen, Marí, ML Buch, Rangleklods, Spoon & the Forkestra, Stöj Snak, The Entrepreneurs, The New Madness og Ydegirl. Det er kunstnere, der er forskellige steder i deres karrierer, men som alle har potentiale til at styrke deres position på det tyske marked. 

Der følges med andre ord særdeles stærkt op på 2020, hvor Danmark var fokusland på Reeperbahn Festival. Dette skete som en del af det kulturelle venskabsår i 2020 mellem Danmark og Tyskland. På trods af de store udfordringer med Covid-19, lykkedes det at gennemføre en fysisk afvikling af festivalen – og stadigt med et dansk fokus. Omend det blev i en mindre skala end oprindeligt planlagt, var det nogle solide resultater flere af danskerne kunne tage med sig hjem. Læs mere her

MXD arrangerer igen Danish Nights: koncerter og networking

Reeperbahn Festival kvitterer nu for danskernes opbakning i 2020 ved igen at præsentere en perlerække af danske bands til årets festival. Og ved hjælp af den fortsatte støtte fra MXD’s partnere i projektet (Udenrigsministeriet, Kulturministeriet, Statens Kunstfond samt Slots- og Kulturstyrelsen) afholder MXD i år to Danish Nights på Reeperbahn Festival med koncerter og networking:

Torsdag den 23. september præsenteres ML Buch, Ydegirl og Communions på Moondoo. Inden koncertstart er der planlagt 1-til-1 møder mellem de tre bands’ danske branchefolk og tyske og andre udenlandske selskaber, da det desværre ikke er muligt at holde en åben reception. Men efter koncerten er der rig mulighed for at alle kan netværke blandt alle de koncertgæster. 

Lørdag den 25. september præsenteres Dopha, Jada, Goss og Konvent på Indra. Forud for denne koncert er der netværks-reception kl. 15.30. Tilmelding sker hos Anders Meisner. Bemærk: Tilmelding garanterer ikke en plads, da kapaciteten er begrænset. Kom derfor gerne i god tid og fra starten af, hvis du vil være sikker på deltagelse.

Ved begge Danish Nights sørger MXD for at invitere de potentielle samarbejdspartnere, der er til stede på festivalen, så de både kan opleve kunstnerne live og tale med den danske musikbranche. Tyske Factory 92 er som vanligt MXD’s presse- og marketingspartner, og hjælper til med at skabe størst mulig synlighed omkring de danske initiativer.

Anden networking og danske koncertaftener

Ud over de to aftener dedikeret til danske bands arrangerer MXD og Nomex (samarbejdet mellem de nordiske musikeksportkontorer) en Ja Ja Ja – Nordic Brunch torsdag d. 23.9 kl. 11:00-12:00, hvor de nordiske musikbranchefolk kan netværke med hinanden, teamet bag Ja Ja Ja i Berlin samt branchen fra Tyskland og øvrige lande. Nomex har rigtig god erfaring med dette setup fra The Great Escape, hvor mange nordiske aktører har været glade for at deltage. Info om tilmelding og sted følger. Spørgsmål rettes til Francine Gorman fra Ja Ja Ja

Crunchy Frog og det tyske forlag Freibank præsenterer Chrunchy FR/eibank @ Reeperbahn fredag d. 24.9 på spillestedet Grüner Jäger (Neuer Pferdemarkt 36), hvor The New Madness, Lasse Matthiessen, Spoon & the Forkestra og The Entrepreneurs optræder. Der er reception og networking kl. 16:00 og koncertstart kl. 17:00. 

Studenterhuset Aalborg præsenterer Way Up North Goes South fredag d. 24.9 på spillestedet Nochtwache (Bernhard-Nocht-Strasse 69A), hvor den nordjyske festival præsenterer tre lokale talenter: Mari, Kollapse og Stöjsnak. Branchefolk er velkomne kl.19.00 til en drink, inden første band går på scenen. https://wayupnorth.dk/

 

Redigeret
20.08.2021