Dansk version English version Facebook Youtube Instagram

Se lyden af Roskilde [Videoreportage + Overblikket over Roskildes Internationale Netværk]

Publiceret

Roskilde Festival tænder for musikken denne weekend, når tre  af festivalens i alt ni scener åbner (Rising, Countdown og Street). Som i tidligere år lægger festivalen ud med et stort fokus på danske og andre nordiske talenter.

Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, udtaler:

”Vi påtager os med glæde og stolthed et stort ansvar med at introducere ny dansk musik til et større publikum og en international presse og musikbranche. Både ved at have vores scener Rising, Countdown og Street, som giver fuld opmærksomhed til særligt danske og nordiske acts i en periode, hvor der ikke er konkurrence fra de store internationale navne og ved at give nogle af de danske artister særlige placeringer på vores større scener. Det er vigtigt, at upcoming musikken får gode rammer, og det er samtidig vigtigt for os at følge artisterne i deres udvikling og være en del af deres fortælling år for år, når de vokser til større og større scener.”

PalaceWinter-1

Palace Winter optræder på Rising scenen søndag d. 26 juni, kl. 20:00. Tidligere på året gav de sammen med Hockeysmith og Jonah Blacksmith en forsmag på deres musik, ved en lukket arrangement for den danske branche og en række udenlandske agenter (se næste afsnit). Foto: Sara Lindbæk.

MØ, Minds of 99, Choir of Young Believers og When Saints Go Machine er eksempler på nogle af de danske bands, som har taget den skridtet videre fra Pavilion Junior eller Rising-scenen til en af Roskildes store hovedscener… eller videre ud i verden – for en booking til en af Roskilde Festivals ni scener er en blåstempling, der kan accelerere en dansk kunstners internationale karriere, da bare det at være booket til Roskilde Festival er et internationalt kvalitetsstempel.

Beckie Sugden fra X-ray Touring, som repræsenterer 439 artister, heriblandt Coldplay, Blur, Green Day og flere danske, fortæller:

”When a Danish band is playing Roskilde Festival, one of the biggest festivals in Europe, it’s proof of quality and shows that the band is in demand in their home territory.”

Beckie Sugden var i øvrigt en af de 16 internationale branchefolk, som Roskilde Festival og inviterede til er møde med den danske musikbranche tidligere på året.

[Se Video] Roskilde Festival deler sine netværk med den danske musikbranche

Music Export Denmark har gennem årerne haft forskelige projekter med Roskilde Festival. Men i 2015 blev fokus rettet på at udnytte de stærke netværk i den internationale musikbranche, som Roskilde Festival har opbygget igennem en lang årrække, og som festivalen vil dele med den danske branche via forskellige initiativer med MXD.

Det nye samarbejde blev skudt i gang torsdag d. 10. marts, hvor Roskilde Festival for andet år i træk havde inviteret branchekolleger til en forårsfest, men i år havde Roskilde Festival i samarbejde med MXD også inviteret en række af festivalens udenlandske samarbejdspartnere til networking og give dem en forsmag på tre af dette års danske bands på Roskilde Festival.

Se hvordan det forløb i videoen her:

Bremen

Se mini-interviews med de internationale profiler, som deltog, her:

[Sounds Like Roskilde Networking] Meet 13 Artists

[Sounds Like Roskilde Networking] Meet Decked Out #2

[Sounds Like Roskilde Networking] Meet United Talent Agency

[Sounds Like Roskilde Networking] Meet Coda Agency

[Sounds Like Roskilde Networking] Meet Pitch & Smith

[Sounds Like Roskilde Networking] Meet WME

[Sounds Like Roskilde Networking] Meet ATC Live, Paris

[Sounds Like Roskilde Networking] Meet Avocado Booking

[Sounds Like Roskilde Networking] Meet Powerline Agency

[Sounds Like Roskilde Networking] Meet X-Ray Touring #2

[Sounds Like Roskilde Networking] Meet Paper and Iron Booking

[Sounds Like Roskilde Networking] Meet X-Ray Touring

[Sounds Like Roskilde Networking] Meet ATC, London

[Sounds Like Roskilde Networking] Meet Decked Out

[Sounds Like Roskilde Networking] Meet Primary Talent

[Sounds Like Roskilde Networking] Meet Toutpartout

d

Her ses 14 af de 16 udenlandske agenter fra Roskilde Festivals netværk, som tog turen til København marts måned for at møde den danske branche og høre nogle af dette års Roskilde-bands

JonahBlacksmith-1

De to brødre i Jonah Blacksmith optrådte også under “Sounds Like Roskilde”. På årets Roskilde Festival kan du opleve dem med en udvidet besætning – torsdag d. 30 juni. Gloria, kl. 12:30

Hockeysmith-3

Hockeysmith fra Sounds Like Roskilde optræder på Rising-scenen tirsdag d. 28 juni kl. 17:00