Tyske metalmedier tager til Danmark for at skrive om dansk metal

Udgivet
11.05.2023
Hvornår 12 - 18.06.2023
Sted København
Projektleder Anders Meisner
Plaguemace – Foto: Sara Lindbæk

Den danske metalscene har i de sidste 7-8 år været i kraftig vækst. De danske metalbands spiller i udlandet som aldrig før og indgår jævnligt kontrakter med store internationale pladeselskaber og agenturer. MXD har sat et fokus på genren gennem blandt andet den årlige metal showcase og netværksevent, When Copenhell Freezes Over, som MXD, Copenhell og Vega har afholdt siden 2013. 

Væksten afspejles også i mængden af støtteværdige ansøgninger, som MXD modtager fra denne scene. I de første otte år af MXDs levetid hørte det til undtagelsen, at MXD uddelte støtte til et metalband. Herefter er det vokset støt år for år. I 2021 blev 15% af støttemidlerne uddelt til eksport af dansk metalmusik, og i 2022 voksede andelen til 23%.

Tyske metalmedier tager til Danmark for at skrive om dansk metal

I juni måned er MXD værter for et tysk hold journalister fra de største tyske metal medier som fx Metal Hammer, Rock Hard, Metal.de samt en række freelance skribenter og metal influencers. Presseturen til Danmark er arrangeret i samarbejde med Oktober Promotion. 

Formålet er at sætte fokus på den fremadstormende danske metalscene. Og da scenen herhjemme er meget domineret af mænd, vil der også være et særskilt fokus på kvindelige danske metalbands. 

De tyske journalister gæster København i uge 24, hvor vi naturligvis også tager forbi Copenhell.

Pitch din musik til de tyske journalister 

Send din EPK til Anders@mxd.dk og denne vil blive forwarded til den tyske presse delegation. Oplys venligst også:

  • om du er at finde på Copenhell Festival
  • kontaktinfo
  • eventuelle tourdatoer i Tyskland.

Projektet er finansieret via en ekstrabevilling, som MXD modtog i 2022 fra Kulturministeriet. Læs eventuelt mere herom i denne artikel.

 

Himmelhøje forventninger blev indfriet i helvede – resultater fra When Copenhell Freezes Over 2023

Den danske metalscene i vækst – det internationale perspektiv

 

 

 

 

 

 

Redigeret
13.12.2023