[Video-reportage] SPOT on Denmark på Tallinn Music Week 2016

Udgivet
30.05.2016

SPOT on Denmark på Tallinn Music Week 2016 samlede for anden gang genreorganisationerne, SPOT Festival og MXD om musikeksporten

SPOT on Denmark har igennem de seneste 8 år været en af MXD’s og ROSA’s vigtigste platforme for musikeksport. På Tallinn Music Week 2016 blev konceptet for andet år i træk udvidet til et genrebredt fremstød, som blev afviklet i samarbejde med JazzDanmark og World Music Denmark, muliggjort med støtte fra Statens Kunstfond.

Dansk musik var i år (udvalgt af Tallinn Music Week og SPOT Festival) repræsenteret af Asbjørn, Okay Funky, Maria Faust – Sacrum Facere, Exil og Heimatt.

Aftenen blev bredt dækket af den estiske presse. Eksempelvis optrådte Asbjørn i den estiske version af Go Morgen Danmark. Se hvordan det gik nedenfor:

Asbjørn i estisk TV

Euronews var også forbi den danske lejr og lavede et portræt af Maria Faust (på fransk) som kan ses og læses her:

Maria Faust i Euronews

Dagen efter koncerterne blev 20 danskere matchet med 40 internationale musikbranchefolk og -journalister under en netværksfrokost, med det formål at etablere nye samarbejder mellem dansk musik og udlandet.

Tallinn Music Week, er en ung musikfestival i stor fremdrift, som tiltrækker prominente selskaber og medier fra hele verden hvilket også afspejlede den meget brede mediedækning som SPOT on Denmark fik. Ud over dens stærke internationale forankring udgør Tallinn Music Week en effektiv indgangsdør til Baltikum og det Østeuropæiske marked.

Læs også Carsten Holms reportager fra det danske fremstød her: Carsten Holm reporterer

Se hvordan SPOT on Denmark forløb i denne videoreportage:

Faust

MXD følger op på resultaterne fra SPOT on Denmark At Tallinn Music Week på MXD.dk

Og de kan vanligvis komme dryppende i nogen tid efter det enkelte fremstød. For eksempel har vi mens denne artikel skrives fået oplyst, at Emil de Waal+ Spejderrobot som optrådte på SPOt on Denmark at Tallinn Music Week i 2015 netop er blevet booket til Tampere Jazz Happening.

ROSA-logo_eng
Kunstfonden_LOGO_small_JPG

 

Redigeret
30.05.2016