[Video-reportage + de første resultater] fra den danske aften på Reeperbahn Festival 2015

Udgivet
22.10.2015

MXD’s ”The Danish Night At Reeperbahn Festival” var for syvende år i træk en del af Reeperbahns officielle program. Konceptet er enkelt, men virkningsfuldt:

Aftenen begynder to timer før den annoncerede koncertstart, i en aflukket gård, bag spillestedet Indra – med pølser på grillen og networking mellem danskere, musikbranchefolk og medier fra hele verdenen. Herefter åbnes dørene for de almindelige festivalgæster og fire danske bands indtager på skift scenen.

I år optrådte: Awesome Welles, Alex Vargas, Lydmor & Bon Homme og Förtress.

Se en videoreportage af aftenen her:

De første resultater

Den danske aften er blevet en af festivalens store traditioner og et centralt samlingspunkt for den internationale musikbranche om lørdagen. I år deltog mere end 200 branchefolk. MXD’s projektleder af den danske aften, Anders Meisner udtaler:

40A2638Networking-600x400
Netværksreceptionen forud for Danish Night trak det største fremmøde i aftenens 7 år lange historie. Mere end 200 branchefolk og mediepersoner deltog (MXD måtte herefter opgive at registrere folk, for at undgå for lange køer) Foto: Sara Lindbæk

“Vi er rigtigt tilfredse med udviklingen. Tidligere skulle der arbejdes for sagen. Det gør vi naturligvis stadig, men jeg kan konstatere, at der er sket et skift; Hvor jeg tidligere spurgte kommer du? Så er der nu en del folk, som istedet rykker mig. Jeg får henvendelser op til en måned før, fra folk som vil sikre sig en plads til den danske aften. Fremmødet i år var også et af de bedste og spændte vidt – fra Billboard USA til specialiserede tyske niche promotors. Jeg skal i denne forbindelse ikke glemme at sende en tak til vores partnere – selve festivalen og vores tyske PR agentur, Factory 92. Deres engagement og aktive deltagelse er en af hovedårsagerne bag aftenens succes. Men når det er sagt, må jeg straks pointere, at hvis ikke musikken faldt i indkøbernes smag, så var det her ikke vokset så stærkt. Vi rider fortsat på en bølge af stigende interesse for dansk musik”

Den danske aften har årerne igennem været en garant for eksportresultater. I år var ingen undtagelse; The Awesome Welles fik nemlig tilbudt en længere support tour (22 jobs i alt) i samarbejde med Target Concerts, som de er afsted på i skrivende stund. Vi vender tilbage, når der er flere resultater i hus.

Læs mere om aftenen i følgende artikler:

Reportage fra aftenen af Carsten Holm
MXD Spotlight @ Reeperbahn 1
MXD Spotlight @ Reeperbahn 2
MXD Spotlight @ Reeperbahn 3
MXD Spotlight @ Reeperbahn 4
Interview med Cheferne bag Reeperbahn
10 grunde til Carsten Holm er stamgæst på Reeperbahn Festival
Primavera efterflyser dansk musik
Opdaget på Reeperbahn

 

 

Redigeret
22.10.2015